Acnebehandling med laser

Uppkomsten av acne kan bero på flera olika faktorer. Det kan bero på överproduktion av talg som delvis är hormonstimulerat, talgkörtelns utförsgång har blivit tilltäppt, acnebakterier och inflammation.

Antalet behandlingar är individuellt men för ett bättre resultat rekommenderas 3-6 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum beroende på område och problem i huden.

Det går bra att boka en konsultation innan behandlingen. Den betalda summan för konsultationen dras av vid första utförda behandlingen.

Vad händer i huden vid behandlingen?

Diodlasern har en effektiv inverkan på acnebakteriena i huden och lindrar inflammationen. Värmen sprider sig ner i huden och påverkar bakterierna och inflammationen. En stickande känsla uppstår, men avtar snabbt. I vissa fall kan rodnad och svullnad uppstå, men avtar inom några timmar.

Skulle mer sällsynta biverkningar uppstå såsom brännskador, vilket är högst ovanligt, så läker dessa inom 1-2 veckor. Behandla då området med fuktgivande och lugnande produkt.

Att tänka på före och efter behandlingen

En månad före och efter behandlingen bör du undvika att bli solbränd eller använda ”brun utan sol” och använda solskyddsfaktor spf 30-50.

24 timmar efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning av det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Läs mer om övriga laserbehandlingar här

Laser Mediostar

Maria Gylling

Auktoriserad Specialiserad Hudterapeut
Medlem i SHR och CIDESCO