Ansiktsbehandling

I alla ansiktsbehandlingar ingår en hudanalys för att kunna skräddarsy behandlingen efter hudens tillstånd, behov och dina önskemål. Man får rengöring, peeling, massage, mask och avslutande produkter.

Huden runt ögonen är extra ömtålig och behöver varsam omvårdnad. Det är även runt ögonen de första ålderstecknen blir synliga. Därför ingår även ögon och läppeeling samt mask i samtliga ansiktsbehandlingar.

Jag är aukt. hudterapeut och använder PCA skin, Phytomer och Murad Hudvård i mina behandlingar och jag avslutar gärna med att lägga en foundation från Youngblood som är en hudvårdande mineral-makeup.

Behandlingsmeny Ansiktsbehandling


Laserbehandling

Mediostar är en diodlaser med två olika våglängder och variabel pulslängd med ett effektivt kylsystem för att kunna skräddarsy en säker behandling av fler hudtyper och hudtoner med hårreducering, permanent hårborttagning, brustna kärl, acne, utjämnade av hudtonen samt stimulera hudens föryngringsprocess.

De olika våglängderna har olika absorbtionsförmåga och påverkar hud och hår olika och anpassas för säkerhet och effektiva resultat.

Behandlingsmeny Laser


Kemisk peeling

Vid en kemisk peeling använder man olika syralösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler.

Jag använder produkter från PCA skin i mina behandlingar. De tillverkar resultatinriktade hudvårdslösningar som är baserade på vetenskap för att uppnå en hälsosam och vacker hud. Produkterna ökar cellförnyelsen vilket gör att nya friska celler snabbare kommer upp till ytan. PCA skin är professionella produkter som endast används av utbildade hudterapeuter och läkare.

Behandlingsmeny Kemisk peeling


Microneedling

Microneedling (mikronålning) med MicroPen är en resultatinriktad behandling som är hudföryngrande, minskar fina linjer och akneärr, samt förbättrar hudens textur och färg.

Vid behandlingen används nålar som penetrerar huden och skapar en kontrollerad hudskada. Skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin som skapar nya hudceller och ny frisk hud kommer upp till ytan. Under behandlingen slussas dessutom aktiva ämnen ner i huden som normaliserar hudbarriären och återfuktar även den mest känsliga huden.

Jag är aukt. hudterapeut och allt material är sterilt och CE-märkt och uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Behandlingsmeny Microneedling


Microdermabrasion

Microdermabrasion är en resultatinriktad och djuprengörande behandling med diamantslipning och ultraljud. Behandlingen reducerar fina linjer, ytliga acneärr, förbättrar solskador och pigmenteringar.

Slipningen anpassas efter din hud och görs med ett instrument vars topp är klätt med fasta diamanter. Instrumentet förs med ett jämt tryck över huden. Döda hudceller sugs upp med hjälp av ett vakuumsug. Sedan görs ett djuprengörande moment med hjälp av en skin scrubber, ett ultraljud som mjukar upp talg och ger en skonsam portömmning. Efter detta används ytterligare ett ultraljud för att slussa ner aktiva ingredienser och återskapa aktiviteten i huden för att stimulera till nybildning av kollagen och öka blodcirkulationen. Ultraljudet har även en avslappnande effekt på musklerna.

Behandlingsmeny Microdermabrasion


Makeup

Jag använder makeup från Youngblood som är en hudvårdande mineral-makeup med skonsamt krossade mineraler som inte är tilltäppande. Produkterna är helt utan mineraloljor, vax och parfym!

Den är lättapplicerad och dryg men täcker effektivt ärr, ytliga blodkärl och rodnader. Passar även om du har rosacea som är vanligt för den tunna skandinaviska huden.

Resultatet blir varken pudrigt eller känns uttorkande.

Behandlingsmeny Makeup


Frans & ögonbryn

Dina ögon är i fokus. Formade, välskötta och färgade ögonbryn förhöjer hela ansiktets utseende. Färgade fransar ger även ögonen ett mer intensivt intryck. För en naturlig look anpassar jag nyans efter hårfärg, hudton och dina önskemål. Resultatet ger en fin inramning av ansiktet.

Jag erbjuder fransfärgning och brynfärgning. Brynplockning ingår i alla frans- och brynbehandlingar. Efter färgning får man en vårdande inpackning för frans och brynhår.

Behandlingsmeny Frans & ögonbryn


Vaxning

En effektiv, snabb och enkel metod för hårborttagning. Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare och glesare. De blir med tiden tunnare och svagare.

Att tänka på före och efter vaxning:
Mjuka inte upp huden och håret med sol, bad, bastu, dusch etc. innan behandlingen. Risken är då större att för mycket hud följer med vid vaxning samt att hårstråna går av. Hårstråna bör vara minst ca. 4-5mm långa. Undvik träning, bastu, sol och bad etc. 24 timmar efter.

Behandlingsmeny Vaxning

Ansiktsbehandling
Hudvård
Frans & ögonbryn

Maria Gylling

Auktoriserad Specialiserad Hudterapeut
Medlem i SHR och CIDESCO