Hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser är en lämplig behandling för permanent hårborttagning eller reducering av oönskad hårväxt.

De flesta hud och hårtyper går att behandla med diodlaser ifall hårsäcken är mörkare än huden. Men vitt, grått och rött hår kommer inte att försvinna med laser.

Kurbehandlingar rekommenderas.

Boka gärna en konsultation. Vid hårborttagning med laser är det nödvändigt. Summan för konsultationen dras av vid första utförda behandlingen.

Vid kur av fem laserbehandlingar så får du femte behandlingen till halva priset.

Vad händer med håret under och efter behandlingen

Ljuset från lasern absorberas av pigmentet i hårstrået och leder ner i hårsäcken och omvandlas till värme. Av värmen förstörs proteinet i de hårsäckar som befinner sig i tillväxtfas och hårsäcken dör.

Cirka tre veckor efter behandlingen så börjar hårstråna att lossna. Det hår som växer tillbaka är de hår som var i vilande fas vid förra behandlingen.

I vissa fall kan rodnad och svullnad uppstå, men avtar inom några timmar.

Skulle mer sällsynta biverkningar uppstå såsom brännskador, vilket är högst ovanligt, så läker dessa inom 1-2 veckor. Behandla då området med fuktgivande och lugnande produkt.

Att tänka på före och efter behandlingen

Man rekommenderar inte att vaxa eller plocka håret under behandlingstiden då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. En månad före och efter är det bra att undvika att bli solbränd eller exponera området i solen och alltid ha solskyddsfaktor med spf 30-50. 24 timmar efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning och undvika solning, träning, massage etc.

Läs mer om övriga laserbehandlingar här

  • Avgift för konsultation dras av vid första behandlingen
  • Vid kur om fem behandlingar så får du den femte behandlingen till halva priset
Mediostar laser
Laser Mediostar

Maria Gylling

Auktoriserad Specialiserad Hudterapeut
Medlem i SHR och CIDESCO